026 - 3795395
Filter op
VTH

Gemeente Best: hoe wérkt die Omgevingswet nou precies?

Gemeente Best – met ruim 30.000 inwoners – ligt in Noord-Brabant, ten noordwesten van Eindhoven. In het gemeentehuis vallen de vergunningsaanvragen dagelijks op de mat: voor bouwen, slopen of afwijken van het omgevingsplan. Sinds 1 januari 2023 schiet Kinranner Samantha van Zanten de gemeente daarom te hulp met haar ervaring, expertise en enthousiasme. Door de recente invoering van de Omgevingswet, is haar werk extra uitdagend geworden. Samantha vertelt hoe zij en haar collega’s deze langverwachte wetgeving in de praktijk brengen.
VTH

Gemeente Zundert: vele handen maken licht werk

In mei 2022 start Simon met z’n eerste klus bij de gemeente Zundert. De organisatie moet bergen achterstallig werk verzetten en kan wel wat structuur gebruiken. Iedereen ploetert hard om de drukte het hoofd te bieden. Vooral het team Vergunningen is een duiventil: collega’s komen en gaan, waardoor aanvragen moeizaam verlopen en achterstanden alleen maar verder oplopen. De wil om te veranderen is er wel, maar kennis en mankracht ontbreken – een goed moment voor Kinran om bij te springen.
Op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met de laatste inzichten en projecten over Ruimtelijke Ontwikkeling, VTH, Duurzaamheid & Strategieontwikkeling.

Aanmelden