026 - 3795395
Filter op
VTH

Gemeente Best: hoe wérkt die Omgevingswet nou precies?

Gemeente Best – met ruim 30.000 inwoners – ligt in Noord-Brabant, ten noordwesten van Eindhoven. In het gemeentehuis vallen de vergunningsaanvragen dagelijks op de mat: voor bouwen, slopen of afwijken van het omgevingsplan. Sinds 1 januari 2023 schiet Kinranner Samantha van Zanten de gemeente daarom te hulp met haar ervaring, expertise en enthousiasme. Door de recente invoering van de Omgevingswet, is haar werk extra uitdagend geworden. Samantha vertelt hoe zij en haar collega’s deze langverwachte wetgeving in de praktijk brengen.
Ruimtelijke Ontwikkeling

Provincie Gelderland: bouwen aan duurzame gemeenten én relaties

Net terug van haar reis door de Balkan, begon Melissa een halfjaar geleden als Planbegeleider bij de provincie Gelderland. In het begin was dat best even aanpoten, maar inmiddels zit de rol haar als gegoten. Binnen no-time leerde ze alles over de Omgevingswet en bestemmingsplannen. Maar ook hoe je sensitief wordt voor de geluiden van alle partijen waarmee je aan tafel zit. Vol trots vertelt ze ons over haar eerste ‘echte’ baan.
Duurzaamheid

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht: duurzame stappen zetten we sámen

In februari begon Dilianne Piron als beleidsmedewerker bij de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Een jaar lang werkt ze, samen met een kernteam, aan het ‘Programma duurzaamheid 2024-2030’. Ze is de rechterhand van de programmamanager, onderhoudt contact met externe partijen en woont regelmatig collegevergaderingen bij. Samen met haar collega’s heeft ze één doel: Hendrik-Ido-Ambacht de komende jaren flink verduurzamen. Daarvoor moet ze gemeenteraad, bewoners, lokale bedrijven én collega’s mee zien te krijgen.
Ruimtelijke Ontwikkeling

Gemeente Houten: een frisse insteek voor nieuwe initiatieven

In het hart van Nederland, net onder Utrecht, ligt Houten: een gemeente met grootse groeiplannen. Nadat Zita afstudeerde, kwam ze hier terecht voor haar allereerste Kinran-klus. Als planoloog denkt ze mee over de nieuwe inrichting van de omgeving. Daarnaast vertaalt ze ingewikkelde beleidsregels naar klare taal, zodat ze voor iedereen te begrijpen zijn. Maar dat is nog niet alles: ze draagt ook haar steentje bij om Kinran op de kaart te zetten.
VTH

Gemeente Zundert: vele handen maken licht werk

In mei 2022 start Simon met z’n eerste klus bij de gemeente Zundert. De organisatie moet bergen achterstallig werk verzetten en kan wel wat structuur gebruiken. Iedereen ploetert hard om de drukte het hoofd te bieden. Vooral het team Vergunningen is een duiventil: collega’s komen en gaan, waardoor aanvragen moeizaam verlopen en achterstanden alleen maar verder oplopen. De wil om te veranderen is er wel, maar kennis en mankracht ontbreken – een goed moment voor Kinran om bij te springen.
Organisatie & Strategie

Gemeente Hattem: een nieuwe woonwijk tussen bos en water

Onder de rook van Zwolle ligt Hanzestad Hattem: een charmant plaatsje in bosrijk gebied, aan de oever van de IJssel. De straten zijn gevuld met geschiedenis, van oude koopmanshuizen tot de oorspronkelijke middeleeuwse stadsmuur. Aan de rand van de stad vind je ’t Veen. Nu nog een bedrijventerrein, maar straks een volledig nieuwe wijk met zo’n 640 huizen – tien procent van het Hattemse woningaandeel. Pieter ondersteunt de programmamanager bij het project en krijgt te maken met de Crisis en herstelwet (Chw).
Organisatie & Strategie

RUD Utrecht: verbinding en bouwstenen voor integraal technisch advies

Eind oktober 2021 startte Mariëlle haar opdracht bij de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD). Deze organisatie zet zich al acht jaar in voor een gezonde, veilige, schone en toekomstbestendige fysieke leefomgeving. Met de Omgevingswet in aantocht, moet de RUD transformeren: van een vooral uitvoerende organisatie naar een deskundige technisch adviseur in het VTH- en RO-domein. Mariëlle legde in een jaar de eerste bouwstenen voor deze nieuwe rol.
Laad meer
Op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met de laatste inzichten en projecten over Ruimtelijke Ontwikkeling, VTH, Duurzaamheid & Strategieontwikkeling.

Aanmelden