026 - 3795395
Filter op
Ruimtelijke Ontwikkeling

Gemeente Houten: een frisse insteek voor nieuwe initiatieven

In het hart van Nederland, net onder Utrecht, ligt Houten: een gemeente met grootse groeiplannen. Nadat Zita afstudeerde, kwam ze hier terecht voor haar allereerste Kinran-klus. Als planoloog denkt ze mee over de nieuwe inrichting van de omgeving. Daarnaast vertaalt ze ingewikkelde beleidsregels naar klare taal, zodat ze voor iedereen te begrijpen zijn. Maar dat is nog niet alles: ze draagt ook haar steentje bij om Kinran op de kaart te zetten.
Ruimtelijke Ontwikkeling

Gemeente Zundert: vele handen maken licht werk

In mei 2022 start Simon met z’n eerste klus bij de gemeente Zundert. De organisatie moet bergen achterstallig werk verzetten en kan wel wat structuur gebruiken. Iedereen ploetert hard om de drukte het hoofd te bieden. Vooral het team Vergunningen is een duiventil: collega’s komen en gaan, waardoor aanvragen moeizaam verlopen en achterstanden alleen maar verder oplopen. De wil om te veranderen is er wel, maar kennis en mankracht ontbreken – een goed moment voor Kinran om bij te springen.
Duurzaamheid

Gemeente Hattem: een nieuwe woonwijk tussen bos en water

Onder de rook van Zwolle ligt Hanzestad Hattem: een charmant plaatsje in bosrijk gebied, aan de oever van de IJssel. De straten zijn gevuld met geschiedenis, van oude koopmanshuizen tot de oorspronkelijke middeleeuwse stadsmuur. Aan de rand van de stad vind je ’t Veen. Nu nog een bedrijventerrein, maar straks een volledig nieuwe wijk met zo’n 640 huizen – tien procent van het Hattemse woningaandeel. Pieter ondersteunt de programmamanager bij het project en krijgt te maken met de Crisis en herstelwet (Chw).
Ruimtelijke Ontwikkeling

Gemeente Doesburg: het vergunningsproces van begin tot eind

Met z’n 11.000 inwoners is Doesburg een kleine gemeente. Toch trekken de oude binnenstad en vele musea jaarlijks een hoop bezoekers. Kinranner Samantha van Zanten werkte er bijna een jaar als vergunningverlener. Ze behandelde Wabo-aanvragen en leidde het vergunningenproces van begin tot eind. Uitdagend, omdat er geen vaste kracht was om op terug te vallen. Gelukkig stonden haar Kinran-collega’s klaar om te helpen.
Organisatie & Strategie

RUD Utrecht: verbinding en bouwstenen voor integraal technisch advies

Eind oktober 2021 startte Mariëlle haar opdracht bij de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD). Deze organisatie zet zich al acht jaar in voor een gezonde, veilige, schone en toekomstbestendige fysieke leefomgeving. Met de Omgevingswet in aantocht, moet de RUD transformeren: van een vooral uitvoerende organisatie naar een deskundige technisch adviseur in het VTH- en RO-domein. Mariëlle legde in een jaar de eerste bouwstenen voor deze nieuwe rol.
Laad meer
Op de hoogte blijven?

Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met de laatste inzichten en projecten over Ruimtelijke Ontwikkeling, VTH, Duurzaamheid & Strategieontwikkeling.

Aanmelden