Samen met Kinran mijn ambities realiseren: zo doe ik dat!
Een carrièreswitch maken van de onderwijswereld naar het fysieke domein: dat is toch onmogelijk..? Zeker niet! Graag deel ik mijn ervaringen met je. Ik doe graag uit de doeken hoe ik samen met Kinran mijn ambities én die van mijn opdrachtgevers waarmaak.
Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat ik besloot dat het anders moest. Het was halverwege 2016: ik had inmiddels ruim vier jaar werkervaring als organisator van inhouse-trainingen voor de bank- en verzekeringssector. Iedereen was tevreden en ik had leuke collega’s. Maar toch kon ik nog maar weinig energie uit mijn werk halen.
Eind 2011 rondde ik mijn masters ‘Planologie’ en ‘Communicatie, beleid en management’ af. Met beide diploma’s was alleen amper werk te vinden. Mijn baan als organisator van inhouse-trainingen was een alternatief om toch werkervaring op te doen en mijn competenties te ontwikkelen.
Halverwege 2016 lagen de kaarten anders. De economie was aangetrokken. Vooral binnen de fysieke leefomgeving was steeds meer vraag naar medewerkers. Daarnaast leerde ik in mijn eigen werk nog maar weinig bij. Het was makkelijker geweest als ik me verder ontwikkelde binnen het onderwijs. Maar toch besloot ik een stap terug te doen. Ik zou als ambitieus groentje beginnen binnen de fysieke leefomgeving!
Stap 1: beginnen met een training
Om weer een beetje feeling te krijgen met het vakgebied, volgde ik een training over ruimtelijke ordening. Na afronding moest ik concluderen dat ik er erg lang uit was geweest. In de tussentijd was er heel veel veranderd…
Stap 2: kansen zoeken
Ik besefte dat ik achter liep. Daarom leek het me handig mij te verdiepen in iets dat voor íedereen nieuw was: de Omgevingswet! Ik ben veel gaan lezen en mocht plaatsnemen in een werkgroep binnen het opleidingslabel dat verantwoordelijk is voor het opleidingsportfolio voor de fysieke leefomgeving. In deze werkgroep gaf ik advies over de impact van de Omgevingswet op het opleidingsportfolio. Dit deed ik dankzij interviews met experts en bureauonderzoek.
Stap 3: een nieuwe baan als Opleidingsmanager
De training en mijn deelname aan de werkgroep combineerde ik met mijn baan als trainingsorganisator. Dit veranderde snel! Ik kreeg het aanbod om Opleidingsmanager te worden. Ik werd verantwoordelijk voor het opleidingsportfolio voor de fysieke leefomgeving. Vol enthousiasme heb ik trainingen en opleidingen verbeterd en geactualiseerd, in nauwe samenwerking met ontwikkelaars van studiemateriaal en docenten.
Stap 4: ik werd door Kinran benaderd
Na mijn functie als Opleidingsmanager wilde ik graag de stap zetten van de opleidingssector naar het fysieke domein. Een studievriend van mij werkte al bij Kinran. Hij was op de hoogte van mijn ambities en tipte een relatiemanager om eens wat met mij te drinken. Het klikte meteen! Op persoonlijk vlak, maar ook qua mijn ontwikkelbehoefte en de vraag van Kinran. We spraken af dat ik voor Kinran als Junior Adviseur Omgeving aan de slag kon. Onze doelstelling: met de hulp van Kinran zou ik mezelf binnen drie tot vijf jaar ontwikkelen tot Senior Projectleider.
Stap 5: mijn eerste opdracht als Projectondersteuner
Ik werd via Kinran Projectondersteuner bij de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Zo kon ik brede ervaring opdoen met het werken binnen een gemeente én binnen de fysieke leefomgeving. Dit bleek een uitstekende basis! Met mijn jarenlange ervaring als trainingsorganisator kon ik de gemeente helpen structuren aan te passen en efficiënter te maken.
Zo kon ik de projectleiders die ik ondersteunde beter faciliteren. Dit werd gewaardeerd, daardoor kreeg ik steeds meer kansen om inhoudelijke taken op te pakken. Zo heb ik vele principeverzoeken behandeld, deeltaken binnen formele procedures opgepakt en ruimtelijke onderbouwingen beoordeeld.
Stap 6: mijn tweede opdracht als Medewerker Ruimtelijke Ordening
In mijn anderhalf jaar bij gemeente Utrechtse Heuvelrug kwam ik al met de meeste aspecten van ruimtelijke procedures in aanraking. Bij mijn nieuwe opdrachtgever is het begeleiden hiervan mijn kerntaak geworden: de gemeente Buren. Ik werk hier nu sinds enkele weken als Medewerker Ruimtelijke Ordening. Voor mij is het een ideale opdrachtgever, omdat ik veel verschillende werkzaamheden kan oppakken. Zo worden mijn collega’s bij de gemeente Buren direct ontlast en kan ik brede ervaring opdoen.
Het is nu drie jaar geleden dat ik voor mijzelf de keuze maakte dat ik wilde switchen van de onderwijswereld naar het fysieke domein. Het is ook alweer bijna anderhalf jaar geleden dat ik bij Kinran in dienst trad. Ik had niet kunnen denken dat mijn ontwikkeling zo snel zou verlopen.
Dit heb ik te danken aan de vroegere collega’s die mij de kans gaven om me te oriënteren op het ruimtelijk domein. En natuurlijk aan de collega’s van Kinran. Kinran heeft bewezen steeds de behoefte van haar medewerkers te matchen met de juiste vraag vanuit een opdrachtgever. Ik heb er daarom alle vertrouwen in dat ik de komende jaren volop aan mijn ambities kan blijven werken!
Projecten met effect
Hier zijn wij mee bezig
Aan de slag bij gemeente Utrecht: herinrichting Merwedekanaalzone
Als Teamleider ‘Vergunningen Gebouwde Omgeving’ bij gemeente Utrecht zoek ik enthousiaste Senior Vergunningverleners én een Regisseur WABO. Waar je dan zoal mee aan de slag gaat? Bijvoorbeeld met de herinrichting van de Merwedekanaalzone!Gemeente Staphorst volop in ontwikkeling
De Omgevingswet staat voor de deur en gemeente Staphorst is er klaar voor. Dankzij een nieuwe werkwijze voor vergunningaanvragen en ruimtelijke procedures: EPOS (Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst). Kinran helpt momenteel bij de implementatie en uitvoering.
Op de hoogte blijven?Ontvang maandelijks onze nieuwsbrief met de laatste inzichten en projecten over Ruimtelijke Ontwikkeling, VTH, Duurzaamheid & Strategieontwikkeling. |
|